ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


Εκτροφή Σαλιγκαριών μια δυναμική καλλιέργεια

 Η εκτροφή σαλιγκαριών ως επένδυση στον πρωτογενή τομέα έχει αρχίσει να μπαίνει στην ελληνική πραγματικότητα τα τελευταία χρόνια ως εναλλακτική επένδυση, με καινοτόμο παραγόμενο προϊόν και με συγκριτικά πλεονεκτήματα που δίνει εξαγωγικές δυνατότητες στις Ευρωπαϊκές αγορές τροφίμων.

Το σαλιγκάρι, όπως και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί, έχει ορισμένες απαιτήσεις που πρέπει να πληρούνται για την ανάπτυξη του.

Παρακάτω παρατίθενται οι βασικότερες από αυτές:

• Πρόσβαση σε καλής ποιότητας νερό απαλλαγμένο από βαριά μέταλλα
• Έδαφος χαλαρό που να περιέχει ασβέστιο
• Κλιματολογικές συνθήκες που να ευνοούν την ανάπτυξη, αφού το σαλιγκάρι μπορεί να πέσει, τόσο σε χειμερία, όσο και σε θερινή νάρκη κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, αναστέλλοντας την ανάπτυξη.

Στη χώρα μας έχουν αναπτυχθεί δύο τύποι σαλιγκαροτροφείων i) του ανοιχτού ολοκληρωμένου βιολογικού κύκλου και ii) του κλειστού τύπου που προϋποθέτει την κατασκευή 'ειδικών' εγκαταστάσεων.

 

 

Η EVERGREEN PLAN-T αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων εκείνων των ενεργειών που επιβάλλονται να γίνουν, ώστε να δημιουργηθεί μια σωστά οργανωμένη και κερδοφόρος μονάδα!

1. Αρχικό στάδιο, να διαπιστωθεί η καταλληλότητα ή όχι του χωραφιού για την καλλιέργεια σαλιγκαριών.
• Ανάλυση χώματος
• Ανάλυση νερού
• Εντοπισμός κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μέσω στοιχείων μετεωρολογικών σταθμών

2. Ακολούθως και αφού κριθεί η έκταση κατάλληλη, προχωράμε στην οικονομοτεχνική μελέτη και σχεδίαση της εγκατάστασης (ενδεικτικά: ορισμός προσανατολισμού της εγκατάστασης, διευθέτηση του χώρου και πρόβλεψη επαρκούς έκτασης για όλα τα στάδια ανάπτυξης, σχεδίαση συστήματος άρδευσης, επιλογή κατάλληλης βλάστησης)

3. Παρέχουμε κάθε δυνατή συμβουλευτική δράση όσον αφορά τον τρόπο εκτροφής αλλά και τακτικούς γεωπονικούς ελέγχους ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος κατά την παραγωγική διαδικασία.

 

για περισσότερες λεπτομέρειες κατεβάστε τον οδηγό μας που θα βρείτε παρακάτω.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Οδηγός Καλλιέργειας Ροδιάς »