ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


Οδηγός Καλλιέργειας Στέβιας

     Η στέβια καλλιεργείται σε πολλές χώρες του κόσμου και τα τελευταία χρόνια αποτελεί και για τη χώρα μας μια πολύ καλή εναλλακτική καλλιέργεια ιδιαίτερα στη θέση του καπνού, καθώς το παραγόμενο προϊόν αποτελεί ένα υγιεινό γλυκαντικό για τη βιομηχανία τροφίμων-ποτών-ζαχαροπλαστικής και για την Ιατρική (για τους διαβητικούς τύπου 2) και ανταγωνιστή της ζάχαρης και της ασπαρτάμης. Από πολλούς θεωρείται το «φυτό της νέας χιλιετίας» και η στεβιοζάχαρη ως «η ζάχαρη του μέλλοντος».

Απαραίτητη προϋπόθεση ανάπτυξης του φυτού είναι η έντονη ηλιοφάνεια στην τοποθεσία όπου καλλιεργείται.
Σε πειράματα που έχουν γίνει στην Ελλάδα διαπιστώθηκε ότι η απόδοση σε ξηρά φύλλα μπορεί να φτάσει και τα 500-600 κιλά/στρ. Η στέβια στην Ελλάδα μπορεί να έχει παραγωγική ζωή 3-7 χρόνια.
Η εταιρεία μας, EVERGREEN PLAN-T αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων εκείνων των ενεργειών που επιβάλλονται να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί μια σωστά οργανωμένη και κερδοφόρος μονάδα!
1.Αρχικό στάδιο, να διαπιστωθεί η καταλληλότητα ή όχι του χωραφιού για την καλλιέργεια στέβιας.
• Ανάλυση χώματος
• Ανάλυση νερού
• Εντοπισμός κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μέσω στοιχείων μετεωρολογικών σταθμών
2.Ακολούθως και αφού κριθεί η έκταση κατάλληλη, προχωράμε στην οικονομοτεχνική μελέτη και σχεδίαση της εγκατάστασης (ενδεικτικά: ορισμός προσανατολισμού της εγκατάστασης, διευθέτηση του χώρου και πρόβλεψη επαρκούς έκτασης για όλα τα στάδια ανάπτυξης, σχεδίαση συστήματος άρδευσης,)
3.Παρέχουμε κάθε δυνατή συμβουλευτική δράση όσον αφορά τον τρόπο καλλιέργειας αλλά και τακτικούς γεωπονικούς ελέγχους ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος κατά την παραγωγική διαδικασία.
4. Παρέχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικού marketing plan το οποίο θα στοχεύει στην αποτελεσματική προώθηση του παραγόμενου προϊόντος.