ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


Οδηγός Καλλιέργειας Ιπποφαούς

  Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια γίνονται προσπάθειες καλλιέργειας του ιπποφαούς από μεμονωμένους παραγωγούς, ενώ το αυξημένο ενδιαφέρον σε συνδυασμό με τις πολλαπλές χρήσεις του φυτού (σχεδόν όλα τα τμήματα του φυτού είναι αξιοποιήσιμα) το καθιστούν μια αρκετά καλή πρόταση για τους Έλληνες παραγωγούς, στα πλαίσια της εναλλακτικής γεωργίας.

Το ιπποφαές είναι ένα φυτό που αντέχει τόσο σε πολύ χαμηλές όσο και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (-43 μέχρι 40° C). Επίσης, αντέχει τη ξηρασία όμως η ύπαρξη επαρκών βροχοπτώσεων ευνοεί την παραγωγή καρπών. Είναι φυτό με μεγάλες απαιτήσεις σε φως ενώ βάση πρέπει να δίνεται και στον προσανατολισμό των γραμμών φύτευσης. Γενικά, είναι μια καλλιέργεια, χωρίς μεγάλες απαιτήσεις ,με εύκολη προσαρμογή στο κλίμα της Ελλάδας .
Η εταιρεία μας, EVERGREEN PLAN-T αναλαμβάνει την πραγματοποίηση όλων εκείνων των ενεργειών που επιβάλλονται να γίνουν ώστε να δημιουργηθεί μια σωστά οργανωμένη και κερδοφόρος μονάδα!
1.Αρχικό στάδιο, να διαπιστωθεί η καταλληλότητα ή όχι του χωραφιού για την καλλιέργεια ιπποφαούς.
• Ανάλυση χώματος
• Ανάλυση νερού
•Εντοπισμός κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή μέσω στοιχείων μετεωρολογικών σταθμών
2.Ακολούθως και αφού κριθεί η έκταση κατάλληλη, προχωράμε στην οικονομοτεχνική μελέτη και σχεδίαση της εγκατάστασης (ενδεικτικά: ορισμός προσανατολισμού της εγκατάστασης, διευθέτηση του χώρου και πρόβλεψη επαρκούς έκτασης για όλα τα στάδια ανάπτυξης, σχεδίαση συστήματος άρδευσης,)
3.Παρέχουμε κάθε δυνατή συμβουλευτική δράση όσον αφορά τον τρόπο καλλιέργειας αλλά και τακτικούς γεωπονικούς ελέγχους ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος κατά την παραγωγική διαδικασία.
4. Παρέχουμε τη δυνατότητα δημιουργίας δυναμικού marketing plan το οποίο θα στοχεύει στην αποτελεσματική προώθηση του παραγόμενου προϊόντος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οδηγός Καλλιέργειας Σπαραγγιού