ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


ΝΕΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ 9 "ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ"

Με την 4η Τροποποίηση της 1ης Πρόσκλησης για την υποβολή αιτήσεων στήριξης υποψηφιότητας προς ένταξη στο Μέτρο 9 "Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών» του ΠΑΑ 2014–2020", ανακοινώνεται ότι η υποβολή των αιτήσεων στήριξης για το Μέτρο 9 θα διαρκέσει έως την 1η Οκτωβρίου 2018. 

Στόχος του Μέτρου είναι η συσπείρωση των παραγωγών σε ομάδες ή οργανώσεις στον γεωργικό τομέα (γεωργία, κτηνοτροφία, δασοπονία) που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις της αγοράς, να ενισχύσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη, να διευρύνουν τον αριθμό των πιθανών αγοραστών και να μειώσουν το κόστος παραγωγής ανά παραγωγό.

 

Πεδίο Εφαρμογής του Μέτρου 9 είναι η ελληνική επικράτεια.

 

Πιστώσεις - Χρηματοδότηση

Η Δημόσια Δαπάνη της παρούσας πρόσκλησης ανέρχεται στο ποσό των 25.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης «Ε.Γ.Τ.Α.Α.».

 

Είδος παρεχόμενων ενισχύσεων

 Η οικονομική στήριξη για τη σύσταση των νέων ομάδων παραγωγών και οργανώσεων παραγωγών χορηγείται σε ετήσια βάση με τη μορφή ποσού στήριξης (κατ΄ αποκοπή ενίσχυση) που αποτελεί ποσοστό επί της ετήσιας εμπορεύσιμης αξίας των προϊόντων της ομάδας παραγωγών ή οργάνωσης παραγωγών μετά την έκδοση απόφασης έγκρισης του αιτήματος στήριξης.

♦ Σημαντική Σημείωση! Το ποσό στήριξης δεν συνδέεται με επιλέξιμες δαπάνες ή κόστη.

 

Ποσά και ποσοστά στήριξης

Η στήριξη καταβάλλεται ως ακολούθως:
1. Το 10% της αξίας παραγωγής που έχει διατεθεί στο εμπόριο κατά το 1ο έτος μετά την αναγνώριση.
2. Το 8% της αξίας κατά το 2ο έτος
3. Το 6% της αξίας κατά το 3ο έτος.
4. Το 4% της αξίας κατά το 4ο έτος.
5. Το 2% της αξίας κατά το 5ο έτος.

Η ετήσια στήριξη δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000 €.

 

Δικαιούχοι

Δικαίωμα υποβολής αίτησης στήριξης έχουν νέες ομάδες παραγωγών και οργανώσεις παραγωγών, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί επίσημα και ανήκουν στην κατηγορία των Πολύ Μικρών, Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) όπως αυτές ορίζονται στη σύσταση της Επιτροπής (2003/361/ΕΚ).

♦ Σημαντική Σημείωση! Ο ελάχιστος αριθμός μελών για τις ομάδες φυτικής παραγωγής είναι 10, για τις ομάδες ζωικής παραγωγής 5.

 

Βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των δικαιούχων είναι οι ακόλουθες:
• Να έχει έδρα στην ελληνική επικράτεια.
• Στην περίπτωση που η Ομάδα / Οργάνωση αποτελεί σαφώς οριζόμενο μέρος νομικού προσώπου του συνεταιριστικού ή εμπορικού δικαίου να λειτουργεί με ξεχωριστή λογιστική ή/και διοικητική διαχείριση.

 

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εφαρμογή του Μέτρου 9 "Σύσταση Ομάδων και Οργανώσεων παραγωγής" του ΠΑΑ 2014-2020, μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

Η Evergreen Plan-T αναλαμβάνει την υποστήριξή σας για τη σύσταση Ομ.Π., Ο.Π. και Ε.Ο.Π. και εγγυάται την επιτυχία σας!

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.