great success

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα νέα από το ΕΣΠΑ. Προκηρύξεις προγραμμάτων, προδημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις. Είναι μια προσπάθεια της εταιρείας μας, ώστε να κρατάει ενήμερο όποιον ενδιαφερόμενο για το ισχυρότερο αναπτυξιακό εργαλείο.


Αν σας δημιουργηθεί η οποιαδήποτε απορία, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω της φόρμας επικοινωνίας. Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

 

 

Από Τρίτη 17-4-2018 έως και Κυριακή 22-4-2018 δίνεται η δυνατότητα επεξεργασίας, ανάκλησης και εκ νέου υποβολής αιτήσεων για όλες τις Περιφέρειες, στους υφιστάμενους χρήστες.

Επιχορήγηση έως και 70% για παρεμβάσεις που αφορούν σε αντικατάσταση κουφωμάτων, τοποθέτηση / αναβάθμιση θερμομόνωσης, αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης - ψύξης και σύστημα παροχής ζεστού νερού χρήσης με χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Η Δράση «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» αναφέρεται στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον τομέα του Τουρισμού, μέσω της δημιουργίας νέων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων σε επιλεγμένους ΚΑΔ δραστηριότητας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για στήριξη στη Δράση έχει ξεκινήσει από τις 18/12/2017 και θα διαρκέσει έως τις 15/5/2018 και ώρα 17:00.

Η Πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση 18 μηνών από την αρχική δημοσίευσή της.

Χωρίς να απαιτείται εγγυητική επιστολή θα μπορούν πλέον οι επιχειρήσεις, που θα εντάσσονται στα επενδυτικά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ,

Η Δράση «Νεοφυής Επιχειρηματικότητα» αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας.

Η δράση «Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης» αφορά στην υποστήριξη πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε ανέργων είτε αυτοαπασχολούμενων, για την έναρξη/υποστήριξη της άσκησης επαγγελματικήςδραστηριότητας συναφούς με την ειδικότητά τους σε αυτοτελή επαγγελματικό χώρο, στα πλαίσια του νέου ΕΣΠΑ.

Στο παρών πρόγραμμα επιδιώκεται η αύξηση της κλίμακας/μεγέθους των μονάδων παραγωγής, η εισαγωγή καινοτομιών και νέων προϊόντων/υπηρεσιών που αξιοποιούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και ενισχύουν ή και δημιουργούν νέα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στη χώρα και στις επιμέρους Περιφέρειες και ενσωματώνουν γνώση, παράγοντας ανταγωνιστικά σε παγκόσμιο επίπεδο προϊόντα και υπηρεσίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση υφιστάμενων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων του Τουρισμού

Την αύξηση της προκαταβολής κατά 1 δισ. ευρώ από τα Διαρθρωτικά Ταμεία προβλέπει η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής το πρωί της Δευτέρας.

Παράταση δόθηκε - σύμφωνα με όσα κάνει γνωστά η Ελληνική Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ) - στο χρόνο υλοποίησης των ενταγμένων έργων στα προγράμματα «Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα» και «Μεταποίηση στις Νέες Συνθήκες» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΕ) του ΕΣΠΑ 2007- 2013.

Οι προς υποβολή προτάσεις απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, θα πρέπει να αρθρώνονται σε τρία αλληλένδετα σκέλη:
1. Θεωρητική κατάρτιση, με ενιαίο διαρθρωτό πρόγραμμα που θα μπορεί να προσαρμόζεται στα ειδικά χαρακτηριστικά, ανάγκες και επιλογές των ωφελούμενων
2. Απόκτηση Επαγγελματικής εμπειρίας / Πρακτική άσκηση σε επιχείρηση
3.Θεωρητική κατάρτιση στελεχών επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιείται η απόκτησηεπαγγελματικής εμπειρίας / πρακτική άσκηση των ωφελούμενων
Σημειώνεται ότι οι προτάσεις θα αφορούν ωφελούμενους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. και ΕΠΑ.Σ. ηλικίας έως 29 ετών

Σελίδα 1 από 2