ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


ΚΑΤΗΓΟΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ

Σύμφωνα με την Υ.Α. 219/2015 (ΦΕΚ 14/Β/12-01-2015) όλα τα Ξενοδοχεία και τα Ενοικιαζόμενα Επιπλωμένα Δωμάτια - Διαμερίσματα απαιτείται να επανελεγχθούν, προκειμένου να λάβουν Πιστοποιητικό Κατάταξης.

Αλλάζει ριζικά το πλαίσιο που ίσχυε τις τελευταίες δεκαετίες, μέσω των υπηρεσιών του ΕΟΤ. Για να υπάρχει δυνατότητα κατάταξης, η επιχείρηση πρέπει να φέρει το ειδικό σήμα του ΕΟΤ, καθώς και να είναι μέλος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ

Η επιχείρηση θα πρέπει πρώτα να προβεί σε αυτοαξιολόγηση βάσει των προδιαγραφών που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία και την οποία θα πρέπει να καταθέσει στον φορέα πριν πραγματοποιηθεί ο έλεγχος.

Κατά το στάδιο της αυτοαξιολόγησης θα πρέπει η επιχείρηση να καλύψει όλες τις υποχρεωτικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές. Η κατηγοριοποίηση της επιχείρησης προκύπτει απο τη βαθμολογία που συλλέγει στα προαιρετικά πεδία.

Στη συνέχεια ο φορέας αξιολόγησης πραγματοποιεί επιτόπιο έλεγχο και συντάσσει τεχνική έκθεση την οποία παραδίδει στο ξενοδοχειακό επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε να εκδοθεί το πιστοποιητικό.

Η Κατάταξη είναι υποχρεωτική για όλα τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια (υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις) και θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέχρι τις 31-12-2017. Ωστόσο, επειδή η υποχρεωτική αυτή διαδικασία δεν έτυχε της αναμενόμενης ανταπόκρισης, έχει συμπεριληφθεί ειδική τροποποίηση σε υπουργική απόφαση (δημοσιευμένη στο ΦΕΚ Β’4242/2017), που υπέγραψε η υπουργός Τουρισμού, βάσει της οποίας η περίοδος για τη λήψη του Πιστοποιητικού έχει παραταθεί έως τις 31/12/2018.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Καθώς η τουριστική αγορά αναπτύσσεται με έντονους ρυθμούς, τα ξενοδοχεία που παρέχουν διαφοροποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικά από αυτά που ως μόνο επιχείρημα θα προβάλλουν τις χαμηλές τιμές.
Για το λόγο αυτό, η διοίκηση κάθε ξενοδοχείου θα πρέπει να έχει διαρκώς ως στόχο της, όχι μόνο την ικανοποίηση των προσδοκιών των πελατών του, αλλά και την υπέρβασή τους κατά τη διάρκεια παροχής και λήψης μιας υπηρεσίας.
Συχνά ανάμεσα στον παρέχοντα και τον λαμβάνοντα την υπηρεσία εντοπίζονται χάσματα, τα οποία επηρεάζουν τον πελάτη μιας επιχείρησης όταν αυτός προβαίνει στην αξιολόγηση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Με το μέτρο της αξιολόγησης γίνεται προσπάθεια να αμβλυνθούν οι διαφορές στις προσδοκίες των πελατών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και στις (διαφορετικές) αντιλήψεις της διοίκησης σχετικά με αυτό που προσδοκούν οι πελάτες.
Αυτές τις διαφορές της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών έρχεται να επιλύσει η εν λόγω αξιολόγηση και να θέσει εκ νέου τις προδιαγραφές λειτουργίας των καταλυμάτων, οπότε δημιουργούνται αξιόπιστα κριτήρια κατάταξης.
Παράλληλα με το πλαίσιο αυτό διευκολύνεται η προαγωγή των ξενοδοχείων που επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους και να αλλάξουν κατηγορία.

Το προς κατάταξη ξενοδοχείο θα πρέπει από την εφαρμογή των βαθμολογούμενων κριτηρίων να συγκεντρώνει (με ευθύνη του ξενοδόχου) ένα ελάχιστο αριθμό μορίων, που αποτελεί τη «βάση» της κατηγορίας, στην οποία πρόκειται να καταταγεί.

 

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΕΩΣ ΚΑΙ 50% ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΣΠΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΜΕΣΑ

 

ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ EVERGREEN PLAN-T

Στα πλαίσια αυτά, η εταιρεία μας προσφέρει ανταγωνιστικό πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει:
1. Αυτοψία και σύνταξη της έκθεσης Αυτοαξιολόγησης
2. Αναλυτικές προτάσεις για τη βελτίωση της κατάταξης της επιχείρησης
3. Υποστήριξη σε Νομιμοποιητικά και Κανονιστικά θέματα αδειοδοτήσεων (υπηρεσίες πολιτικών μηχανικών, τοπογράφων, μηχανολόγων μηχανικών)
4. Συμβουλευτικές υπηρεσίες για μεγάλο εύρος συστημάτων ποιότητας (π.χ ISO 9001, 22000, 14001, ECOLABEL, HACCP)
5. Επιμέλεια αναγκαίων φυλλαδίων και εγχειριδίων
6. Συμβουλευτικές υπηρεσίες σύνταξης φακέλου ΕΣΠΑ

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι σύμβουλοί μας είναι στη διάθεσή σας για να σας δώσουν τις πληροφορίες που χρειάζεστε άμεσα, υπεύθυνα και αξιόπιστα!

 

Βρείτε εδώ το ενημερωτικό μας φυλλάδιο