ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε αυτή την ενότητα μπορείτε να βρείτε τα τελευταία νέα του αγροτικού τομέα. Είναι μια προσπάθεια της εταιρείας μας ώστε να σας κρατάει ενήμερους για τις σημαντικότερες εξελίξεις στον Αγροτικό τομέα   .


Αν σας δημιουργηθεί η οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

 Έληξε η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων στήριξης για τη Β' Πρόσκληση του Υπομέτρου 6.1. Η υποβολή των φυσικών φακέλων υποψηφιότητας πραγματοποιείται έως τις 17/5/2018 στη ΔΑΟΚ του τόπου μόνιμης κατοικίας του αρχηγού της γεωργικής εκμετάλλευσης.

Στα πλαίσια του Προγράμματος Αναδιάρθωσης Αμπελώνων για το 2015, τροποποιήθηκαν τα ποσά και οι εκτάσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα από το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Παρακάτω παρουσιάζεται ο πίνακας ανα περιφερειακή ενότητα - έκταση και ποσό ενίσχυσης.

«Χρειάστηκε για το σκοπό αυτό να ξεπεραστούν εμπόδια και κυρίως οι ενστάσεις που είχαν υποβληθεί, το 2013, από το Ηνωμένο Βασίλειο και εταιρείες με έδρα την Ελβετία, τη Νορβηγία και την Αίγυπτο, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε. Επιτροπής και με τη μέγιστη δυνατή τεκμηρίωση

Έτσι, η Ε. Επιτροπή, αφού εξέτασε το σύνολο των συμπληρωματικών στοιχείων που απέστειλε η Ελλάδα, κατέληξε στην απόφαση ότι η αίτηση τροποποίησης της ΕΑΣ Μεσσηνίας πρέπει να εγκριθεί γιατί τεκμηριώνεται ότι ως οριοθετημένη ζώνη μπορεί να θεωρηθεί η γεωγραφική περιοχή που καλύπτει το ΠΟΠ Καλαμάτα για το ελαιόλαδο, καθώς και ότι τα ελαιόλαδα που παράγονται στην περιοχή της Μεσσηνίας έχουν τα ίδια οργανοληπτικά και χημικά χαρακτηριστικά με αυτά που παράγονται στην περιοχή της Καλαμάτας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

 

Με υπουργική απόφαση, καθορίσθηκαν οι λεπτομέρειες χορήγησης συνδεδεμένης ενίσχυσης στον τομέα της σηροτροφίας.

Τρέχει από την 1η Αυγούστου η υποβολή αιτήσεων για την απόκτηση δικαιωμάτων φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου από το Εθνικό Αποθεματικό και μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Μόνο ηλεκτρονικά μέσω των ψηφιακών εφαρμογών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, καλούνται να υποβάλλουν τις δηλώσεις συγκομιδής οι αμπελουργοί των οποίων η σταφυλική παραγωγή τους προορίζεται για οινοποίηση, για το σύνολο της εκμετάλλευσής τους.

Παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιουλίου 2015, για ένα επιπλέον χρόνο, η δυνατότητα όσων διαθέτουν αποσταγματοποιεία και ποτοποιεία προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες συμμόρφωσής τους προς την ισχύουσα νομοθεσία σχετικά με τις εγκαταστάσεις τους (χώροι, δοχεία, μηχανολογικός και λοιπός εξοπλισμός).

Το «Greek Yoghurt» προκειμένου να ονομάζεται έτσι θα πρέπει να παρασκευάζεται στην Ελλάδα, αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα η δικαστική απόφαση προβλέπει ότι

Τρία διαφορετικά επίπεδα δικαιωμάτων (τσεκ) για βοσκότοπους, αροτραίες και δενδρώδεις καλλιέργειες, προβλέπει ο εθνικός φάκελος για την εφαρμογή της νέας ΚΑΠ

Υπογράφηκαν αποφάσεις από το ΥΠΑΑΤ για την παραχώρηση έναντι χαμηλού τιμήματος.

Ποιες ρυθμίσεις περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για αγροτουρισμό και οινοτουρισμό;

Παρατείνεται μέχρι τις 18 Αυγούστου 2014 ο Διαγωνισμός για την εκπόνηση καινοτόμων σχεδίων στον τομέα του γάλακτος και γαλακτοκομικών προϊόντων του προγράμματος LACTIMED.

Σελίδα 1 από 3