ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Σε αυτή την ενότητα επιδιώκετε να παρατεθούν οι πιο καινοτόμες ιδέες για την αγροτικό κόσμο δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε όλους να δουν που οδηγείται η γεωργία του μέλλοντος.


Αν σας δημιουργηθεί η οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε.

Εδώ και 20 χρόνια οι αγρότες στη «χώρα της τουλίπας» στράφηκαν προς τη βιώσιμη γεωργία. Περιόρισαν την εξάρτηση από το νερό, κατάργησαν τη χρήση χημικών στα θερμοκήπια, μείωσαν τα αντιβιοτικά στην κτηνοτροφία. Σήμερα, η χώρα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας τροφίμων στον πλανήτη, πίσω από τις ΗΠΑ...

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να χτίσει «γέφυρες» μεταξύ της γεωργίας και του τομέα των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών με στόχο την καλύτερη αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων της γεωργίας.

Το πρώτο εντελώς αυτοματοποιημένο αγρόκτημα στον κόσμο, στο οποίο ρομπότ θα κάνουν τα πάντα, από το πότισμα μέχρι τη συγκομιδή, ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου ότι λανσάρει μια ιαπωνική επιχείρηση.

Θερμοκήπια που χρησιμοποιούν θαλασσινό νερό για να διατηρούν καλλιέργειες σε θερμά και ξηρά κλίματα έχουν εισαχθεί για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας στη Σομαλία.