ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΕΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΟΣ

Επιλέξτε την κατηγορία που σας ενδιαφέρει:

captcha  

Τελευταία Νέα

Like us on facebook


ΜΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΗΠΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ - ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΗΠΩΝ

Η κατασκευή ενός κήπου δεν αποτελεί μια τυποποιημένη διαδικασία. Ο κάθε κήπος είναι ιδιαίτερος γιατί δημιουργείται για να ικανοποίει τον ιδιοκτήτη και τις ανάγκες του. Άλλο κήπο επιθυμεί ένα νεαρό ζευγάρι, διαφορετικό ένα ηλικιωμένο και σίγουρα με περισσότερους χώρους για παιχνίδι μια οικογένεια με παιδιά.


Η Αρχιτεκτονική Τοπίου έχει σαν βασική προϋπόθεση τη δημιουργία και τη διατήρηση της αισθητικής στον άμεσο περιβάλλοντα ανοιχτό χώρο της κατοικίας, της γειτονιάς μιας πόλης, αλλά και στον ευρύτερο φυσικό χώρο. Ως επιστήμη σχετίζεται πιο πολύ με έργα μεγάλης κλίμακας όμως εφαρμόζεται και σε έργα μικρότερης κλίμακας, έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη αισθημάτων άνεσης, ευκολίας και υγείας στα άτομα που τα περιβάλλουν, στα οποία σπάνια προσφέρεται διέξοδος στη φύση και χρειάζονται επειγόντως ανανέωση και ηρεμία μέσα στις καθημερινές τους ασχολίες.


Με τη σειρά του ο Αρχιτέκτονας τοπίο δεν είναι αυτός που απλά σχεδιάζει σε ένα χαρτί ή ένα πρόγραμμα αλλά αυτός που έχει γνώσεις ανθοκομίας, γεωπονίας και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, ώστε να μπορεί να διακρίνει τις δυναμικές του τοπίου που μελετά, καταφέρνοντας ένα μοναδικό συνδυασμό του φυτικού υλικού με τις ανθρώπινες κατασκευές λαμβάνοντας υπόψη αρχιτεκτονικά στοιχεία.


Στην EVERGREEN PLAN-T γνωρίζουμε πώς να συνδυάσουμε τα φυτά με το σχέδιο !!!